Wiśnione

Lifestylowy blog o modzie, jedzeniu i podróżach Kasi i Marcina Wiśnionych. Londyn/Warszawa/Malaga email:kasia@wisnione.pl

Grille Pelletowe Weber SmokeFire

Jeśli zastanawiacie się nad kupnem grilla pelletowego  i chcecie poznać najważniejsze Zalety, to dobrze trafiliście. Dzisiaj przedstawię Wam serię SmokeFire marki Weber.

Niepowtarzalny smak potraw.

Grille na pellet drzewny to urządzenia wielofunkcyjne na których możemy zarówno grillować, jak i wędzić na gorąco. Nadają potrawom charakterystyczny grillowy smak, oraz przyjemny drzewny aromat. Super sprawą jest to, że mamy szeroki wybór pelletów (np. drewna dębowego, lub jabłoni), dzięki czemu możemy dobrać idealny aromat do poszczególnych potraw.  Pellet z naturalnego drewna jabłoni do grilla SmokeFire został starannie opracowany by poprawiać smak potraw bez udziału wypełniaczy, wyłącznie dzięki autentycznemu aromatowi drewna. W składzie jest 40% jabłoni, 60% klonu, 0 wypełniaczy i 100% aromatu. Nadaje wyrazisty słodki aromat wędzenia, przez co idealnie pasuje do drobiu, wieprzowiny, warzyw i różnych wypieków.

Ekologiczna alternatywa dla grilli węglowych.

W przypadku grilla na pellet jako paliwo wykorzystujemy sprasowane wiórki drzewne, które  podczas użytkowania emitują mniej substancji smolistych. Dzięki temu jest wygodniejszy w użytkowaniu, ponieważ nie brudzi i emituje mniej gryzący dym. Takie grillowanie jest bardziej ekologiczne, ale też zdrowsze dla organizmu.

Seria Weber SmokeFire.

Firma Weber oferuje dwa modele grilli na pellet drzewny:
Mniejszy SmokeFire EX4 GBS

 Większy SmokeFire EX6 GBS

Obydwa sprawdzą się idealnie do przyrządzania aromatycznego jedzenia: grillowanego, pieczonego i wędzonego przy użyciu drewna pelletowego. Wszystko dzięki temu, że urządzenia posiadają szeroki zakres temperatury (od 95 do nawet 315 stopni). Niewątpliwą zaletą jest także system Weber Connect którą posiadają grille SmokeFire, który minimalizuje nasz udział w procesie grillowania, dzięki czemu mamy więcej czasu dla naszych gości. System pozwala na precyzyjną kontrolę temperatury, oraz informuje nas o konieczności przerzucenia mięsa na drugą stronę. Brzmi dobrze, prawda?

Jeśli chcecie poznać więcej szczegółów, lub sprawdzić ofertę akcesoriów grillowych, polecam zapisać się do newslettera na stronie Weber.com

 

Next Post

© 2021 Wiśnione

Theme by Anders Norén