Uwielbiamy owoce morza, więc tym razem krewetki muślinowe.
Składniki:
0,5 kg surowych krewetek black tiger
2 małe rzymskie sałaty
100 g brązowego ryżu o orzechowym aromacie
oliwa z oliwek
kolendra
masło
chilli
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 cytryna
sól pieprz do smaku
Ingredients :
We love seafood so this time the muslin shrimps.
Ingredients :
0,5 kg of raw black tiger shrimps
2 small roman lettuce
100 g of brown rice with nutty aroma
oil olive
coriander
butter
chilli
1 onion
2 cloves of garlic
1 lemon
salt and pepper to taste
Nastawiamy ryż i przygotowujemy półprodukty.
Patelnię zalewamy oliwą z masłem i wrzucamy cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodajemy sałatę i blanszujemy przez ok. 2 minuty, po czym doprawiamy solą i pieprzem.
We pour the pan with oil and butter and put the onion and garlic. After vitrifield add lettuce and blanched for approx 2 minutes, then season with salt and pepper.
W tym samym czasie, drugą patelnię zalewamy oliwą i wrzucamy cebulę, czosnek i krewetki. Kiedy krewetki zaczną różowieć, dodajemy sok z cytryny, kolendrę, sól i pieprz.
At the same time on another pan we pour the oil olive and toss the onion, garlic and shrimps. When the shrimp start to grow rosy we add lemon juice, coriander, salt and pepper.
Następnie dodajemy masło, aby zagęścić sos.
Then add the butter to thicken the sauce.
Teraz pozostaje wyłożyć ryż, krewetki i sałatę na talerzu, przelać całość sosem i przesypać papryczką chilli. Smacznego!
Now just put the rice, shrimps and lettuce on a plate, pour the whole sauce and place chilli pepper. Enjoy your meal!