Bez laktozy? bez glutenu? w lidlu bez kłopotu!
Niedawno mieliśmy przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, organizowanych przez Lidl Polska. Prowadzącą była nowa ambasadorka – Daria Ładocha, która okazała się niezwykle pozytywną osobą i niesamowitym wulkanem energii. Tematem przewodnim była nowoczesna kuchnia bez laktozy i bez glutenu. Muszę przyznać, że miałam pewne obawy przed tymi warsztatami. Spodziewałam się pracochłonnych, udziwnionych dań i tak naprawdę nie wiedziałam czy sobie poradzę. Nie ma co ukrywać, u nas zazwyczaj gotuje Marcin. Ja robię to sporadycznie i główną uwagę zwracam na łatwość i szybkość przygotowania. Uwielbiam jeść, ale nienawidzę siedzieć w kuchni! Dlatego jak zobaczyłam listę dań które mamy przygotować, to pocieszałam się tylko tym, że Marcin jest ze mną. 🙂 Jak wielkie było moje zdziwienie, kiedy okazało się że wszystkie cztery potrawy, mamy zrobić w półtorej godziny. Serio! Cztery pyszne, zdrowe i nowoczesne dania w tak krótkim czasie i to bez pośpiechu, umilając sobie czas rozmowami i jak to blogerzy – standardowo zdjęciami.
Przygotowaliśmy:
-pastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą
– krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami
– krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo-miętowym
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.
Unable to display Facebook posts.
Show error
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.